ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК офіційно відмовила Тимошенко і Луценку у реєстрації кандидатами в депутати

|

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам у народні депутати екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх страв Юрія Луценка. Відповідну постанову підтримали 10 з 14 присутніх членів комісії, передає УНН.

Перед голосуванням за постанову у залі засідань виникла дискусія щодо можливості реєстрації кандидатів у народні депутатів Ю.Тимошенко та Ю.Луценка. Так представник об`єднанної опозиції у ЦВК Руслан Князевич наголошував, що відповідно до статті 76 частини 4 Конституції України особа з непогашеною судимістю не може бути обраною кандидатом у народні депутати України. При цьому Р.Князевич зауважив, що це не заважає зареєструвати цю особу в кандидати у нардепи.

“В даному випадку закон про вибори в народні депутати, що передбачає відмову у реєстрації особам у яких є непогашена судимість суперечить Конституції України, а норми Конституції є нормами прямої дії. Тому, на мою думку, комісія має ухвалити рішення про реєстрацію Ю.Тимошенко та Ю.Луценка кандидатами у нардепи”, – повідомив Р.Князевич.

В цьому контексті він також зазначив, що на касаційному розгляді скарга Ю.Луценка на вирок Печерського суду і Ю.Тимошенко.

У свою чергу, представник ПР у комісії Владислав Забарський зауважив, що закон про вибори народних депутатів не передбачає можливості реєстрації кандидатом у народні депутати особи, судимість якої не знята чи не погашена у встановленому законом порядку. “Тому ЦВК має ухвалити рішення на підставі закону (про вибори народних депутатів – Ред.)”, – сказав він.

Фото: PHL           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *