ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року львів’янам виплатили 211 млн. гривень соціальних допомог

|

У липні 2012 на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває більше 45 тис одержувачів державних соціальних допомог. Цю інформацію передає прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, це соціальна  допомога у зв’язку з вагітністю та пологами; при народженні дитини; допомога по догляду за дитиною до досягнення нею триріного віку; допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; допомога  на дітей одиноким матерям; допомога при усиновленні дитини; а також тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; допомога малозабезпеченим сім’ям та допомога інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам.

Загалом в І півріччі 2012 року управлінням соціального захисту профінансовано державних соціальних допомог на суму 211 млн. гривень.

 «З поміж дев’яти державних соціальних допомог найбільша кількість припадає на допомоги на дітей, одержувачів яких, станом на сьогодні налічується понад 38 тис., з поміж загальної кількості одержувачів всіх державних соціальних допомог більше 45 тис. одержувачів, до яких також входять отримувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Відтак, найбільша сума виплат державних допомог припадає на виплату одноразової допомоги при народженні дитини – 103 млн. гривень. Розмір цієї виплати з 1 квітня 2012 року становить: на першу дитину – 27 510 грн.; на другу дитину – 55020 грн.; на третю і кожну наступну дитину – 110040 грн.  Розмір допомоги визначається з урахуванням затвердженого прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, сьогодні він становить 917 грн. та затвердженої законодавчо суми допомоги на дитину: на першу дитину 30 прожиткових мінімумів, на другу – 60 прожиткових мінімумів, і на третю і кожну наступну – 120 прожиткових мінімумів

Більше інформації про різні види соціальних допомог можна отримати на сайті: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/

 

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова

 

Галицький:                      тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:                  тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:                    тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:                 тел.:  237-50-81     (вул. Ген.Чупринки, 85)

Шевченківський:             тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:                      тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *