ОСТАННІ НОВИНИ

Комбінат хлібопродуктів мав гроші на зарплату - голова ліквідаційної комісії

|

Біля 30-ти колишніх працівників  Дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» «Львівський комбінат хлібопродуктів» 18 липня пікетували будівлю Львівської обласної держадміністрації з вимогою погасити борги із зарплатні на загальну суму 860 тисяч гривень, яку підприємство заборгувало за 2010 рік.

Голова ліквідаційної комісії ДП ДАК «Хліб України» «Львівський КХП» О. Джичко повідомила, що 20 липня відбулася зустріч з керівництвом ДАК «Хліб України», під час якої обговорювалася ситуація, що склалася на дочірньому підприємстві.

За словами О. Джичко, під час зустрічі з’ясувалося, що «на момент передачі цілісного майнового комплексу ДП «Львівський КХП» з ДАК «Хліб України» до ДП «ДПЗКУ» на балансі підприємства, (який був підписаний колишнім директором комбінату Кострубою І.М.), знаходилося достатньо коштів для погашення першочергових фінансових зобов’язань: перед бюджетом, перед фондом соціального страхування та з оплати праці».

«Отже, ДП ДАК «Хліб України» «Львівський КХП» був забезпечений активами для розрахунків за власними зобов’язаннями, в тому числі і по оплаті праці. Чому ці кошти не були спрямовані керівниками підприємства на погашення зазначеної заборгованості невідомо», – наголосила голова ліквідаційної комісії.

Крім того, вона повідомила, що керівництво підприємства неодноразово зверталося до правоохоронних органів з проханням вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, які довели ДП ДАК «Хліб України» «Львівський КХП» до тяжкого фінансового стану, внаслідок чого порушена і розслідується кримінальна справа.

Треба зазначити, що фінансово-господарська діяльність Дочірнього підприємства «Львівський КХП» у складі ДАК «Хліб України» була збитковою. До передачі активів до ДП «ДПЗКУ» підприємство перебувало на межі банкрутства.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *