ОСТАННІ НОВИНИ

Через блокування ЛОДА порушено кримінальну справу

|

 За фактом порушення громадського порядку біля Львівської ОДА порушили кримінальну справу, інформує ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Як вказано у повідомленні, сьогодні, слідчі Галицького райвідділу міліції порушено кримінальну справу за фактом блокування роботи Львівської обласної державної адміністрації, що відбувалося на початку липня цього року.

Кримінальну справу порушили за ознаками злочину, передбаченого статтею 293 КК України − групове порушення громадського порядку, організація групових дій, що призвели до грубого порушення роботи транспорту, підприємства, установи, організації, а також активна участь у діях – карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Наразі проводиться ряд заходів по встановленню осіб-винуватців, які брали активну участь у грубому порушенні громадського порядку.

Після  ухвалення закону “Про засади державної мовної політики” представники опощзиційних сил заблокували вхід до будівлі обласної ради керівнцитву Львівської обласної адміністрації – голові та його заступникам. Від них вимагали написати звернення до президента України з вимогою не підписувати цей закон. Як повідомляла на прес-конференції лідер фракції ВО “Свобода” у Львівській обласній раді Ірина Сех, скаргу на дії протестувальників написав перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *