ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку кількість звернень до «Дозвільного офісу» збільшилась на 37%

|

Підписано Меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською міською радою щодо забезпечення видачі документів дозвільного характеру дозвільними органами в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці через Регіональний дозвільний центр на базі управління «Дозвільний офіс» Львівської міської ради за принципом «організаційної єдності». Про це сьогодні, 9 липня, під час апаратної наради повідомив заступник начальника головного управління економіки та промислової політики облдержадміністрації Микола Польовий, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Микола Польовий зазначив, що відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», який набрав чинності з 1 січня 2012 в області забезпечено перехід від принципу «Єдиного офісу» – до «єдиного вікна», тобто документи дозвільного характеру видаються виключно через державних адміністраторів в дозвільних центрах (20 у районах та 9 у містах): «39 державних адміністраторів пройшли погодження у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Ще три державні адміністратори (введені нові штатні одиниці) Дрогобицького, Мостиського, Старосамбірського районів проходять погодження».

За словами Миколи Польового, за І півріччя 2012 р. кількість звернень збільшилась на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становить 13703 документів дозвільного характеру, що свідчить про повне виконання вищезазначеного закону.

Заступник начальника головного управління економіки та промислової політики відзначив, що з метою забезпечення впровадження ініціатив Президента України та з метою забезпечення безперервного процесу видачі документів дозвільного характеру, враховуючи збільшення навантаження на державних адміністраторів, після переходу до принципу «єдиного вікна», здійснюються заходи по збільшенню чисельності державних адміністраторів: в райдержадміністраціях не менше двох штатних одиниць. На сьогоднішній день введено ще по одній  штатній одиниці державних адміністраторів в Дрогобицькому, Мостиському, Старосамбірському районах та з 2013 року буде введено у Сколівському районах.

Серед проблемних питань Микола Польовий назвав збільшення кількості державних адміністраторів у райдержадміністраціях та містах обласного значення (крім Дрогобицького, Мостиського, Старосамбірського районів) для більш якісного обслуговування суб’єктів господарювання, уникнення черг, ефективної роботи дозвільного центру, а також систематичне порушення Держуправління охорони навколишнього природного середовища терміну виконання документів дозвільного характеру – 79 документів дозвільного характеру.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *