ОСТАННІ НОВИНИ

З Верховної Ради потрібно створити неоколонію для політичних злочинців - Васюник

|

Мовне питання вже вийшло за межі круглих столів, профільних комітетів та мітингів. Оцінювати дії парламентської більшості тепер можна лише в рамках Кримінального кодексу України. Про це заявив заступник голови Львівської обласної організації Громадської організації «Фронт змін» Ігор Васюник, коментуючи ухвалу «мовного» законопроекту в другому читанні.

 «Влада не розуміє, що сама собі підписала «смертний вирок». Конституцію дискредитували, закони не захищають права українців, а президентові не вистачить політичної волі розпустити Раду.  Тепер опозиція не привертатиме увагу, вона діятиме радикально і наступально. Люди вже піднімаються, і реакція буде блискавичною. Нам залишається обнести Верховну Раду колючим дротом і створити неоколонію для політичних злочинців, тим більше, що вони вже оточили себе неприступним парканом», –  говорить політик.

Водночас Ігор Васюник додав, що влада вже анонсувала фальсифікації на майбутніх парламентських виборах.

«Частина кнопкодавів просто проміняли національні інтереси на місця у списках Партії регіонів. Чечетов та українофоб Колесніченко на всю країну заявили, що ухвалення «мовного» законопроекту ніщо інше як «схема та розвод». Це означає, що влада серйозно готується до фальсифікацій на майбутніх виборах до Верховної Ради і цинічно про це заявила. Тому сьогодні кожен майбутній кандидат від опозиції має висловити свою жорстку і чітку позицію щодо цього питання», –  сказав Ігор Васюник.

Також він додав, що ухвалення «мовного» закону –  це чергова здача національних інтересів на догоду Кремлю. За словами Ігоря Васюника, в обмін на газові поступки Україна зробила Росії подарунок – «довела, що Україна –  це російська колонія».

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України 248 голосами «за» ухвалила закон «Про засади мовної політики». Опозиція вже заявила, що ухвалення закону пройшло з порушенням регламенту і закликала голову ВР та президента його не підписувати.

Згідно з новим законом, в 13 областях України російська мова може стати другою регіональною мовою.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *