ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську облраду закликають закупити медобладнання для Дрогобицького онкодиспансеру

|

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський закликає Львівську обласну раду використати кошти державної субвенції, передбачені на закупівлю медичного обладнання, для оновлення медичної бази Дрогобицького онкодиспансеру. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Зокрема, за словами Сергія Гориславського, у відповідь на його депутатське звернення у Мінздоров’я з проханням сприяти медзакладу в оновленні його матеріально-технічної бази та обладнання, надійшов лист Міністерства охорони здоров’я, в якому зазначено, що для Львівської області цьогоріч передбачено 10 мільйонів 600 тисяч гривень державної субвенції для придбання медичного обладнання, а саме мамографічного, рентгенологічного апаратів та апаратів ультразвукової діагностики. 

Як наголошує Сергій Гориславський, Дрогобицька міська лікарня № 3 (онкодиспансер) перебуває у вкрай незадовільному стані. За часи незалежності України ця медична установа отримала дотацій з міського бюджету в розмірі лише 350 тис. грн. при тому, що у Дрогобицькому районі перебуває на обліку 3 тисячі 725 онкохворих і щороку стають на облік 500 первинних онкохворих.

За словами Сергія Гориславського, Дрогобицька міська лікарня №3 має статус юридичної особи, таких в області лише дві. На балансі установи перебувають три будівлі, загальною площею 2 тис 147 м.кв. розташованих поблизу центра міста, стан будівель не задовільний та потребує ремонту, заміни теплового котла якому 35 років, заміни вікон на пластикові, ремонту даху. Обладнання рентгенотерапії в експлуатації використовується з 60-80-х років, і завдяки медичному персоналу його вдалося зберегти і ним надалі здійснюється якісне лікування, особливо соціально незахищених верств населення.

Нагадаємо, у листопаді 2011 року колектив онкодиспансеру звернувся до С. Гориславського з проханням врятувати медичний заклад від запланованої місцевою владою ліквідації. У результаті численних звернень та запитів голові Дрогобицької міської організації Партії регіонів вдалося привернути увагу громадськості та влади щодо недоцільності ліквідації онкодиспансеру. І хоч медзаклад не ліквідували, місцева влада його проблеми наразі не вирішила.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *