ОСТАННІ НОВИНИ

Цивільні та екс-міліціонери відбирали квартири за комунальні борги

|

Співробітники Управління внутрішньої безпеки у Львівській області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України спільно з прокуратурою міста Львова виявили та припинили злочинну діяльність організованої злочинної групи, до складу якої увійшли цивільні особи та дільничні інспектори одного з райвідділів Львова. Про це інформує ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Ця група осіб, використовуючи корупційні зв’язки з працівниками правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування (ЖЕК, МБТІ, РАГС, ДВС та інших комунальних підприємствах), виявляла осіб, які не мають близьких родичів, ведуть аморальний спосіб життя, а у комунальних підприємствах мають заборгованість за комунальні платежі. Після цього шляхом вимагання за нібито сплачений борг, застосовуючи насильство, позбавляли волі власників житла. Потім зловмисники використовували надані наляканими власниками помешкань документи та оформляли через нотаріусів договори купівлі-продажу житла (квартир, житлових будинків).

22 червня у ході проведених заходів та розслідування кримінальної справи за фактом незаконного позбавлення волі та заволодіння квартирою громадянина М., розташованою у центральній частині міста Львова, співробітники УВБ у Львівській області затримали двох громадянин (один з них – колишній працівник міліції, звільнений у 2011 році), щодо яких порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 146, ч.2 ст. 365 та ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України. Осіб затримано органами прокуратури у порядку ст.115 КПК України. 

Того дня, 22 червня, під час проведення обшуку за місцем проживання затриманих, було виявлено та вилучено паспорт громадянина України на ім’я громадянина М., а також кілька інших паспортів громадян України, документи на право власності на житло, договори купівлі-продажу житла, бланки документів з печатками та печатка паспортного столу.

Керівництво ГУ МВС України у Львівській області та чергову частину штабу ГУ МВС поінформовано для подальшого інформування МВС України. 

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *