ОСТАННІ НОВИНИ

На «дешеву» іпотеку повелись лише 50 українців

|

На сьогоднішній день у новій програмі державної іпотеки, в якій позичальник платить лише 3% кредиту, а держава – решту, взяли участь лише 50 українців. Про це сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, пише Gazeta.ua.

“Загалом по Україні понад 7 тисяч громадян зараз виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити. Забудовники надали 4710 квартир. І вже 50 договорів повністю укладені і перераховані кошти”, – сказав він.

За його словами, для максимального комфорту громадян, які бажають отримати кредити, створені відповідні умови.

“Створені єдині вікна, людина може отримати безпосередньо від забудовника, банкіра вичерпну інформацію. Розширилася кількість банків, які повідомили про участь у програмі, а також територій, на яких вони будуть працювати”, – зазначив Близнюк.

Урядовець також заявив, що для більш широкого інформування громадян про перебіг соціальних ініціатив президента щодо здешевлення іпотечних кредитів на офіційному веб-сайті Мінрегіону діє комунікаційна платформа для всіх зацікавлених громадян, банкірів та забудовників.

“Постановою уряду визначено умови отримання кредитів у рамках програми. Є портрет позичальника, є портрет квартири, яка може бути йому запропонована, розрахункова вартість житла по регіонам”, – додав Близнюк.

Нагадаємо, 6 червня під час засідання уряду прем`єр-міністр Микола Азаров заявив, що темпи укладення кредитних угод за програмою придбання доступного житла незадовільні.

Пізніше у відповідь на це Близнюк запевнив, що громадяни не надто активно укладають договори про участь у програмі доступного житла.

Як пише ТСН, самі громадяни побоюються брати кредити, оскільки відсутні гарантії того, що уряд буде з року в рік резервувати в бюджеті необхідні кошти. Тільки за виданими в поточному році кредитами в найближчі 15 років державі потрібно буде заплатити 15 млрд грн компенсацій. Якщо ж в 2013 році продовжиться видача нових пільгових кредитів, потрібно відповідне збільшення витрат держбюджету.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *