ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вирішила будувати свої електровози разом з чехами

|

Державна адміністрація залізничного транспорту України спільно з компанією Skoda планує розпочати виготовлення електровозів подвійного живлення (двосистемних електровозів). Про це стало відомо від першого заступника Генерального директора Укрзалізниці Миколи Сергієнка, інформує прес-служба Укрзалізниці.

«Сьогодні доопрацьовуються умови, і, думаю, уже на початку липня з компанією Skoda будепідписаний договір про поставку тридцяти електровозів подвійного живлення. У планах компанії перспективи створення спільного підприємства на базі Запорізького електровозоремонтного заводу.

Буде зведений новий складальний цех, у якому і збиратимуться електровози. Крім нового устаткування використовуватиметься і існуюче на Запорізькому електровозоремонтному заводі. Також буде задіяний унікальний лазерний комплекс для різання листового металу Bystronic і листозгинальний прес Hammerle», – розповів Микола Сергієнко.

Він відзначив, що при виготовлені електровозів широко використовуватимуться українські комплектуючі: «З чеською стороною ми узгодили цифру в 60%. Можливо, у перспективі ми доведемо її  до 70%», – додав перший заступник Генерального директора Укрзалізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *