ОСТАННІ НОВИНИ

Конституційна Асамблея не прийме пропозиції щодо другої державної мови

|

Один з членів Конституційної Асамблеї (КА), співавтор чинної Конституції України Віктор Мусіяка прогнозує, що Партія регіонів внесе пропозиції щодо надання російській мові статусу другої державної на розгляд Асамблеї, однак вони прийняті не будуть. Про це він заявив в інтерв`ю «Коментарям».

«Зараз Конституційна Асамблея буде працювати над конкретними пропозиціями, збирати їх, обробляти, над ними конкретні комісії будуть працювати, а потім –  виносити на обговорення всієї Асамблеї. Оце питання вони («регіонали» – ред.) внесуть, мабуть, і це логічно з точки зору їх ідей, які вони продукували і продукують. Це буде обговорюватися, я думаю, у нас обов’язково. Цього треба очікувати», – розповів Мусіяка.

«Я не думаю, що такі зміни будуть прийняті. Я хотів би щоб цього не було. Триста голосів треба буде набрати, це перший розділ Конституції –  вийде все це на референдум. Я думаю, що референдум не проголосує», – додав Мусіяка

Як повідомляли «Коментарі», фракція Партії регіонів у Верховній Раді має намір добиватися того, щоб у проекті нової Конституції, який розробляється Конституційною Асамблеєю при Президентові, російській мові був наданийстатус другої державної.

20 червня за участю чотирьох Президентів України відбулося перше засідання Конституційної Асамблеї.

Члени Конституційної Асамблеї (КА) затвердили керівників комісій, бюро Асамблеї, прийняли за основу регламент своєї роботи.

17 травня Президент України підписав указ «Про Конституційну Асамблею». Згідно з документом, Асамблея створена як спеціальний допоміжний орган при Президентові. Головою Асамблеї призначений Леонід Кравчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *