ОСТАННІ НОВИНИ

Влада хоче почати розпродаж сільгоспземель, - Сергій Соболєв

|
Провладна більшість сьогодні в парламенті буде протягувати рішення про дозвіл продажу земель сільськогосподарського призначення. Про це заявив прем`єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, інформує сайт “Батьківщини”. За його словами, депутати від більшості внесли поправку до закону про розмежування земель державної і комунальної власності, яка фактично дозволяє купівлю-продаж земель сільгосппризначення.
При цьому Сергій Соболєв нагадав про політичне рішення парламенту про продовження мораторію на продаж землі.
«Янукович і його команда вносять поправку, де прямо вказується про створення земельного банку, якому передаються всі землі, які далі будуть перепродаватися», – повідомив Соболєв.
За словами депутата, ця поправка не була підтримана профільним комітетом Верховної Ради, але якимось чином все ж таки внесена до законопроекту.
«В такий спосіб сьогодні будуть протягувати рішення про купівлю і продаж земель сільгосппризначення», – сказав він.
Сергій Соболєв нагадав, що мораторій на продаж землі продовжується щороку.
«В разі його не продовження у нас було три запобіжника, які дозволяли це почати: відсутність земельного банку, відсутність права передачі цих земель, відсутність земельного кадастру. Тепер залишився лише один запобіжник – земельний банк, всі інші зняті», – наголосив він.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *