ОСТАННІ НОВИНИ

Надмірне захоплення гаджетами повільно вбиває людей - вчені

|

Люди ризикують своїм здоров`ям, використовуючи смартфони, планшети та ноутбуки за межами приміщень, вважає Королівське товариство фізіотерапії.

За словами його співробітників, люди стали “рабами екранів” і часто працюють, перебуваючи в дорозі або після того, як вони повернулися додому. Постійно погана постава в цих умовах може призвести до хронічного болю в спині і шиї, повідомляє ВВС.

Онлайн-опитування понад 2000 працівників офісів показав, що майже дві третини опитаних продовжують працювати в неробочий час. В середньому вони збільшують свій робочий день біля екранів більше ніж на 2 години. Ряд спостережень показує, що занадто тривалий час роботи і постійне навантаження на мозок, в тому числі зір, є двома основними причинами не тільки для проблем зі спиною, але також стають причиною нервових розладів і депресій. Голова Королівського товариства фізіотерапії, доктор Хелена Джонсон заявила, що ці висновки представляють “величезний інтерес”.

Також вчені вважають, що ті люди, які відчувають велике навантаження на роботі, постійно відчувають необхідність в додатковому проведенні часу за комп`ютером навіть вдома. Водночас, ВООЗ відносить мобільні пристрої в ту ж категорію, що й, наприклад, каву: “ризик прямо не доведений, але й не може бути повністю виключений”.

ТСН

Фото: ShutterStock 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *