ОСТАННІ НОВИНИ

2013 рік проголосять на Львівщині Роком Івана Боберського

|

19 червня на засіданні постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради депутати прийняли рішення винести на затвердження сесії Львівської обласної ради проект рішення про проголошення 2013 року Роком Івана Боберського. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

У 2013 році виповниться 140 років від дня народження видатного діяча західноукраїнського фізкультурно-спортивного руху кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. Івана Боберського. Він був організатором, фундатором, теоретиком і практиком української національної фізичної культури. Професор Академічної гімназії у Львові, один із перших українських кваліфікованих фахівців у сфері тіловиховання Галичини (навчався в університетах Львова, Відня, Граца), керівник „Сокола – Батька”, автор перших посібників. Окрім того, Іван Боберський був відомий сучасникам і як громадсько-політичний діяч, член Бойової Управи УСС, представник уряду ЗУНР в Америці і Канаді, організатор багатьох ініціатив в українській діаспорі.

Львівський державний університет фізичної культури та спортивна громадськість Львівщини теж планують заходи з нагоди 140-річчя Івана Боберського. Університет звернувся до Львівської обласної ради з пропозицією оголосити 2013 рік Роком Івана Боберського.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *