ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура допомогла погасити 25 млн боргів до Пенсійного фонду

|

Завдяки діям прокуратури Львівської області до Пенсійного надійшло 25 млн грн боргів. Про це було зазначено на міжвідомчій нараді, проведеній у прокуратурі Львівської області, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

У вступному слові заступник прокурора області Андрій Палюх наголосив на важливості забезпечення погашення заборгованості із сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України.

«Вирішення цієї проблеми потребує належної уваги не лише органів Пенсійного фонду області, а і відповідних підрозділів Міністерства юстиції України, оскільки на виконанні в останніх перебуває значна кількість виконавчих документів про стягнення коштів на користь Пенсійного фонду України, а значна кількість боржників на даний час перебуває на стадії банкрутства»,- зазначив заступник прокурора області.

При цьому слід зазначити, що органи прокуратури Львівської області протягом поточного року оперативно реагували на порушення вимог даного законодавства України.

Зокрема, порушено дві кримінальні справи, внесено понад 150 документів прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 58 посадових осіб, в тому числі – 29 посадових осіб органів ПФУ. Завдяки прокурорському втручанню відшкодовано майже 25 мільйонів гривень.

В той же час, ще залишаються проблемними питання погашення заборгованості до Пенсійного фонду України значною кількістю суб`єктів господарювання у м. Львові та деяких інших регіонах.

За наслідками обговорення на міжвідомчій нараді прийнято постанову, в якій передбачено низку заходів, спрямованих на захист конституційних прав громадян на повну та своєчасну виплату гарантованої держави пенсію, а також своєчасну сплату коштів до Пенсійного фонду України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *