ОСТАННІ НОВИНИ

Держкомзем визнав, що видачу актів на землю потрібно пришвидшити

|

Реагуючи на звернення депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича, Головне управління Держкомзему у Львівській області розгляне питання видачі державних актів на право власності на земельні ділянки під час колегії управління. Про це повідомляє прес-служба депутата.

Головне управління Держкомзему у Львівській області у листі–відповіді на звернення депутата Львівської облради Ярослава Дубневича з приводу незадовільної ситуації з видачею Державних актів на право власності на земельну ділянку у Львівській області повідомило, що дане питання розглядатиметься на колегії управління в другій половині червня.

Зокрема, в листі повідомляється, що «головне управління Держкомзему у Львівській області розглянуло депутатське звернення до скарг жителів Лановичі, Колбаєвичі, Бісковичі, Чайковичі, Чуква Самбірського району щодо стану видачі державних актів на право власності на земельні ділянки взамін сертифікатів на право на земельну частку на території Самбірського району».

Чиновники визнають, що стан видачі документів, які засвідчують право на володіння земельною ділянкою, у Львівській області, зокрема, у Самбірському районі, є незадовільним: «Аналіз стану видачі державних актів взамін сертифікатів на території Львівської області було проведено на засіданні колегії Головного управління 27 грудня 2011 року, рішенням якої начальнику управління Держкомзему у Самбірському районі вказано на недостатню організацію та проведення таких робіт».

Відтак, для того, аби пришвидшити видачу держактів на право власності на земельну ділянку, інформує управління, дане питання внесене в порядок денний колегії Головного управління, проведення якої заплановано на другу половину червня.

Окрім цього, для реагування на факти, викладені у депутатському звернення Ярослава Дубневича, буде проведена комплексна перевірка роботи управління Держкомзему у Самбірському районі. Результати перевірки будуть винесені на засідання колегії Головного управління Держкомзему в ІІІ кварталі 2012 року.

Нагадаємо, 29 травня депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич надіслав депутатське звернення до начальника Головного управління Держкомзему у Львівській області з проханням розглянути на засіданні колегії Головного управління Держкомзему у Львівській області питання щодо стану видачі Державних актів на право власності на земельну ділянку у Львівській області. Також депутат просить розглянути на засіданні ситуацію, щодо якості складання проектів землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв).

У своєму зверненні Ярослав Дубневич відзначає, що до нього, як депутата облради неодноразово звертались мешканці Львівщини з скаргами на порушення законодавства при паюванні земель, а також з проханням допомоги в отриманні Державного акту на право власності на земельну ділянку, у виготовленні технічної документації на земельні ділянки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *