ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний вимагає змінити завищені тарифи МТС та “Київстару”

|

Антимонопольний комітет зобов`язав телекомунікаційних операторів компанії “Київстар” і “МТС Україна” (обидві – Київ) знизити тарифи на послуги мобільного зв`язку до економічно обґрунтованого рівня. Про це йдеться у повідомленні АМКУ. Про результати розгляду рекомендацій комітету підприємства повинні повідомити упродовж 15-и днів.

“Оператор “Київстар” підвищив вартість послуг з відправлення SMS на 28%, з відправлення ММS – на 33%, абонплату в деяких тарифних планах – на 25%. У свою чергу, “МТС Україна” підвищив вартість послуг з відправлення SMS на 22%, послуг з відправлення ММS – на 20%, вартість дзвінків у мережі МТС – на 50% і дзвінків абонентам інших операторів України – на 20%”, – зазначається в повідомленні.

АМКУ зазначає, що таке зростання вартості послуг мобільного зв`язку операторів відбувся вищими темпами, аніж зростання індексу споживчих цін на товари й послуги загалом по Україні й у галузі зв`язку зокрема. Таким чином, економічні підстави для підвищення операторами окремих тарифів, на думку комітету, відсутні.

У лютому АМКУ почав розслідування щодо телекомунікаційних операторів “Київстар” і “МТС Україна” на предмет обґрунтованості тарифів на послуги міжнародного роумінгу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *