ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі відомчий будинок під загрозою обвалу

|

Жителі багатоквартирного відомчого будинку по вул. Грушевського, 54 у Дрогобичі, який перебуває у відомстві ДП «Буджитлосервіс», звернулися із колективною заявою до депутата Дрогобицької міської ради, голови Дрогобицької міської організації Партії регіонів Сергія Гориславського з проханням втрутитися у ситуацію із незаконним переплануванням підвальних приміщень будинку. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Зокрема, жителі понад 30 квартир будинку на вул. Грушевського, 54 (1962 року) у Дрогобичі повідомили, що у підвалі будівлі здійснюються будівельно-монтажні роботи без жодних погоджень та дозволів. Зі слів мешканців, в результаті несанкціонованих робіт відбувається руйнування фундаменту, у стінах з’явилися тріщини, порушено гідроізоляцію фундаменту. «Роботи проводяться майстрами, які порушують норми техніки безпеки. Наші прохання показати дозвільну документацію або документи про державну реєстрацію і право проведення робіт майстри ігнорують. Натомість власник підвального приміщення стверджує, що діє на підставі права власності на дане приміщення, а також має всі необхідні погодження та дозволи на реконструкцію підвалу. З його слів, дозволи надавали чиновники Дрогобицької міської ради, зокрема, містобудівна рада. Але  роботи не були погоджені з мешканцями будинку», – йдеться у заяві жителів відомчого будинку на вул. Грушевського, 54.

Відтак, вони попросили Сергія Гориславського втрутитись у ситуацію та у межах депутатських повноважень сприяти припиненню незаконних будівельно-монтажних робіт у підвалі багатоквартирного будинку. Дрогобиччани також вимагають провести перевірку документів виконавців робіт та наявність у них дозволів на проведення таких робіт.

Жителі будинку побоюються, що їхня домівка через незаконне перепланування підвалу може просто завалитися, як це сталося кілька днів тому у Луцьку.

За словами Сергія Гориславського, міська влада Дрогобича має втрутитися у ситуацію, адже йдеться про життя та здоров’я дрогобиччан. «Будинки, які перебувають у відомстві ДП «Буджитлосервіс», відповідно до рішень сесії Дрогобицької міської ради, Дрогобицького міжрайонного суду та Львівського апеляційного суду мають перебувати на балансі міста. Неодноразово на сесії Дрогобицької міськради я піднімав питання щодо передачі цих будинків у власність міста, але, на жаль, крім пустопорожніх обіцянок, я нічого не почув, проблема відомчого житла у Дрогобичі і надалі залишається невирішеною, а міська влада просто ігнорує звернення людей. Терпець урвався, люди більше чекати не хочуть, вони будуть відстоювати своє законне право, можливо тоді  чиновники зрозуміють, що треба звернути увагу на багаторічну проблему будинків», – наголошує Сергій Гориславський.

Після зустрічі Сергія Гориславського з жителями будинку на вул. Грушевського, 54 будівельно-монтажні роботи у підвалі будівлі тимчасово призупинили.

Проте, за словами депутата, питання щодо будівельно-монтажних робіт у підвалі відомчого будинку він підніматиме під час чергової сесії Дрогобицької міської ради та закликатиме втрутитись у ситуацію контролюючі органи.

Нагадаємо, вночі 10 червня в м. Луцьк по вул. Рівненській, 109, в п’ятиповерховому шестипід’їзному житловому будинку (1971 року забудови) між першим та другим під’їздами сталося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п’ятий поверхи.

Внаслідок обрушення, зруйновано 8 квартир. 2 мешканці загинуло. Ще одну жінку зі струсом головного мозку доставлено в другу міську лікарню. Стан здоров’я – середньої важкості. Підрозділи МНС врятували 19 людей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *