ОСТАННІ НОВИНИ

Австралійці домовилася про придбання прав на розробку газової площі на Львівщині

|

Австралійська Advance Energy підписала попередню угоду про купівлю прав на вивчення і розробку Ортиницької площі у Львівській області. Про це говориться в повідомленні компанії на сайті Австралійській фондовій біржі.

Ортиницька майданчик розташований в центрі Карпатського басейну, в якому, за оцінками Геологічної служби США, знаходяться 75 невідкритих родовищ із середніми запасами близько 20 млрд куб. футів газу.

Згідно з повідомленням, Advance Energy планує розмістити 500 млн акцій і залучити 3 млн дол. для повторного дослідження свердловини Ортиницька-3, роботи на якій велися в 1993-1994 рр.

Advance Energy збирається придбати Celiastad Pty Ltd, яка у свою чергу володіє правами на викуп 100% українського Epic Energy Ukraine. Остання підписала договір про спільну діяльність на Ортиницької газової площі ДП “Західукргеологія”.

Згідно з повідомленням, Celiastad вже вклав у дослідження майданчика 900 тис. дол., які були витрачені переважно на ліцензійні та комісійні платежі, а також на будівництво дороги до свердловині.

Нагадаємо, відповідно до оновленого проекту Енергетичної стратегії України, країна планує до 2030 р. довести видобуток газу до 44 млрд куб. м.

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *