ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні туристи обирають львівські ринки

|

Туристи з-за кордону, які приїхали до Львова на Євро-2012, із задоволенням відвідують львівські базари. Найбільше гостей з-за кордону вражають ціни: кажуть, такі свіжі та домашні продукти у них коштують втричі дорожче. Про це «Львівському порталу» повідомив голова ГО «Ринкові Ініціативи» Андрій Лісовський.

Гості з Німеччини – Герман та Наталі Швайнкє – приїхали до Львова ще минулої п’ятниці. Бажають подивитися місто.

«Ми вперше у Львові, і дивуємося: як ми раніше тут не були? Це справжнє європейське місто із надзвичайно красивою архітектурою і привітними людьми», – каже Наталі Швайнке.

Гості оселилися неподалік цирку, прийшли на закупи на ринок «Привокзальний».

«Тут не як у супермаркеті – усе продають одразу на прилавках, свіже, і можна торгуватися. У нас такі продукти, без ГМО, можна купити лише у спеціальних відділах великих торгових центрів. Такі овочі і фрукти продають із лейбою «Ohne gentechnik» – «без ГМО». Кілограм помідорів може коштувати від 8 до 13 євро. У вас їх можна придбати майже за безцінь», – додала Наталі Швайнке.

Як розповів адміністратор м’ясного павільйону ринку «Привокзальний» Григорій Наконечний, минулого тижня до них завітали німецькі тележурналісти. «Вони знімали у нас ще минулого року, напередодні Євро, про якість українських продуктів. Приїхали і цього року, були задоволені», – каже Г. Наконечний.

На Краківському ринку розповіли, що під час Євро 2012 до них приходять до десяти іноземних туристів щодня. «У дні матчів на ринку буває по тридцять гостей з-за кордону. У нас працює двоє перекладачів – вони консультують туристів німецькою, французькою та англійською мовами», – розповів заступник директора Краківського ринку Іван Хас.

За його словами, найбільше іноземні фани купують фрукти й овочі: помідори, огірки, яблука. М’ясо купують менше.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *