ОСТАННІ НОВИНИ

В Палаці мистецтв відкрили масштабну виставку творів сучасного мистецтва (фото)

|

У Львівському Палаці мистецтв відкрили мистецький проект «Львів-2012». Масштабна експозиція представлена роботами сучасних українських живописців, графіків та скульпторів.

Експозиція налічує близько 200 художніх малярських та графічних творів, а також різні види скульптури митців з Львова та інших міст України.

В експозиції роботи авторів зі всієї України

Буряк Борис: Сакральний мотив

«Авторами більшості цих робіт є члени спілки художників України. На цій виставці можна читати лекції мистецтвознавцям і дізнатись що таке справжній живопис, що таке графіка і скульптура», – зазначив на відкритті голова Львівської обласної організації спілки художників України Олег Микита.

Іванишин Володимир: “Старенька львівська квітникарка”

Михайло Демцю: “Іспанський вечір”, “Іспанський дощ” (справа на ліво)

Загалом у виставці взяло участь понад 80 авторів – це добре відомі українські митці, а також молоде покоління вітчизняних художників. Після “Осінніх салонів” це наймасштабніша виставка у Палаці мистецтв. Такого розмаїття жанрів та відомих імен рідко можна побачити в одному місці.

Тематика робіт різноманітна, кожен художник запропонував три роботи різних років,  які найкраще характеризують його творчість. Мистецький Проект «Львів-2012» демонструє сучасні тенденції українського мистецтва, дає нагоду простежити шляхи його розвитку та можливість творчої інтеграції.

«Приємно, що Львів міцно тримає марку культурної столиці України, зібравши тут роботи одних з найталановитіших сучасних українських художників, скульпторів та графіків. Дивлячись на ці роботи кожен відчує, що мистецтво дійсно немає ніяких кордонів: ні державних, ні ідеологічних…Щоб його  зрозуміти не обов’язково бути носієм однієї мови. Мистецтво виконує одну з найважливіших своїх функцій –  об’єднувати людей.

Символічно, що виставка діятиме протягом всього часу проведення у Львові Єврочемпіонату з футболу. За цей час Львів відвідає багато іноземних туристів і дуже важливо, щоб вони побували не лише на стадіоні чи у фан-зоні, а мали можливість через мистецтво познайомитись з культурою, звичаями і навіть темпераментом українців. Це унікальна можливість обмінятись досвідом, ширше пропагувати українське сучасне мистецтво серед європейської та світової спільноти», – додав один з співорганізаторів виставки, голова Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ігор Васюник.

Голова БФ Ігор Васюник та художник Михайло Демцю
Голова БФ Ігор Васюник та художник Михайло Демцю

Триватиме виставка до 30 червня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *