ОСТАННІ НОВИНИ

До охорони громадського порядку у Львові залучено 700 військовослужбовців внутрішніх військ

|

Підрозділи Західного територіального командування внутрішніх військ готові гарантувати безпеку львів’ян та гостей міста під час проведення Євро-2012. Станом на сьогодні до несення служби з охорони громадського порядку у Львові залучається близько 700 військовослужбовців внутрішніх військ. Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».

Внутрішні війська у західному регіоні України розпочали підготовку до Єврочемпіонату із січня 2008 року. Саме з сього часу запрацювала регіональна програми забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час підготовки та проведення в Україні Євро-2012. У 2008-2011 роках за цією програмою військовою частиною 4114 (м. Львів) закуплено 6 автобусів («Богдан» – 2 одиниці, «ПАЗ» – 4 одиниці), 5 автомобілів (УАЗ «Патріот» – 1 одиниця, «Газель» – 4 одиниці), засоби зв’язку та відеонагляду. Реалізація цієї програми дозволила суттєво покращити технічне оснащення Львівського полку внутрішніх військ та замінити техніку, яка залишилась у спадок від радянських часів на сучасну.

У рамках підготовки до Євро-2012 фахівцями управління у 2011 році було створено мобільний командний центр, що дозволяє здійснювати належне керівництво підрозділами в різних умовах та ситуаціях та проводити документування протиправних дій одночасно із п’яти різних точок.

За цей період було проведено більше 40 командно-штабних, тактико-спеціальних навчань та тренувань спільно з МВС, МНС, СБУ, ДПСУ  під час яких  були відпрацьовані питання  організації служби з охорони громадського порядку та безпеки громадян під час проведення в державі Євро-2012, протидії тероризму, оперативного надання  медичної допомоги громадянам.  Під час навчань спільно з МВС відпрацьований єдиний підхід при вирішенні завдань з локалізації та ліквідації групових порушень громадського порядку під час проведення футбольних матчів на території стадіону «Арена-Львів».

«Станом на сьогоднішній день до несення служби з охорони громадського порядку у Львові залучається близько 700 військовослужбовців внутрішніх військ. Військовослужбовці виконуватимуть службу у всі х районах міста Львова. Особливу увагу ми приділимо гарантуванню безпеки центральної частини міста Лева. На маршрутах патрулювання  Галицького району та поблизу фан-зони цілодобово нестимуть службу військові правоохоронці спецпідрозділу внутрішніх військ «Ягуар». Військовослужбовці Львівського полку внутрішніх військ забезпечуватимуть правопорядок у інших районах міста та спільно з міліціонерами нестимуть службу на  станції Львів та прилеглих до вокзалу маршрутах. (близько сорока чоловік)», – повідомив начальник групи зв`язків з громадськістю та ЗМІ Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України підполковник  Вадим Голуб.

А під час проведення у Львові футбольних матчів близько 200 військовослужбовців внутрішніх військ знаходитимуться у якості резерву на території прилеглій до стадіону «Арена Львів» з метою оперативного реагування на випадки скоєння групових порушень громадського порядку під час проведення футбольних матчів та забезпечення правопорядку на території прилеглій до стадіону.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *