ОСТАННІ НОВИНИ

На черговій сесії облради знову поговорять про Грибовицьке сміттєзвалище

|

Після кількаденного спостереження за роботою львівського сміттєзвалища депутати міської та обласної рад дійшли висновку, що однією з причин, через яку не вирішується питання закриття полігону, є бізнес-інтерес окремих осіб, які контролюють несанкціонований ввіз сміття та вивіз вторинної сировини  зі смітника. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації у Львівській обласній раді заслухала питання про ситуацію на Львівському сміттєзвалищі. В роботі комісії також взяли участь голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський, голова комісії з питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради Євген Білінський, члени комісії Мирон  Кузишин, Віра Лясковська та представник фірми «Гафса», яка здійснює дегазацію сміттєзвалища.

“Тільки з`ясувавши реальні обсяги цього бізнесу і осіб, які за ним стоять, ми зможемо зрушити питання закриття і рекультивації Львівського сміттєзвалища з мертвої точки”, – заявила голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації у Львівській обласній раді Ірина Сех під час засідання комісії.

Тож депутати вирішили заслухати на черговій сесії обласної ради інформацію про виконання календарного плану із поетапного закриття сміттєзвалища та його рекультивації.

Також депутати заслухали інформацію про роботу Регіональних ландшафтних парків “Равське Розточчя” та “Верхньодністровські Бескиди”. Члени комісії дійшли висновку, що структура дирекцій парків є неефективною і не дає можливості реалізовувати природоохоронні, соціальні і науково-дослідні завдання, які стоять перед парками. Депутати дали доручення управлінню природних ресурсів обласної ради напрацювати пропозиції для вирішення організаційних та кадрових проблем  Регіональних ландшафтних парків.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *