ОСТАННІ НОВИНИ

Родичі головного бухгалтера КРТ подали в суд на редактора «Експресу» за образу пам’яті померлої

|

Чоловік і дочка головного бухгалтера ТзОВ «Корпорація КРТ» Лідії Гаранюк, яка недавно померла від тяжкої хвороби, подали до суду на головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка.

У позові вони наголошують, що головний редактор та власник газети «Експрес», нехтуючи моральними правилами використовує ім’я Лідії Гаранюк в своїх власних цілях. «Незрозумілим залишається для нас, членів сім`ї, багато моментів. Зокрема, яке моральне право має автор Починок Ігор згадувати у своїх, на нашу думку, бідних писанинах, здійснених виключно з метою більшої реалізації своєї газети, нашу маму та дружину? Невже в погоні за збагаченням варто кидати тінь на світле ім’я померлої людини, якої останній ніколи в житті не знав?», – наголошується в позові.

Чоловік та донька померлої нагадують, що після першої публікації в «Експресі» вони звернулись з відкритим листом до Ігоря Починка з вимогою припинити знущання над пам’яттю померлої. Однак він проігнорував це звернення і в наступних публікаціях вдруге поширив інформацію про Лідію Гаранюк аналогічного змісту.

«Обурливим є те, що після смерті, при цьому зовсім невипадкової, а в результаті тяжкого захворювання, маму, дружину пов’язують із якоюсь злочинною діяльністю.  Також для нас просто неприйнятним є те, що знайшлася особа, яка дозволила собі надавати оцінку обставинам життя та смерті Гаранюк Л.Ф., при цьому в контексті «махінацій та оборудок».  Для себе ми зробили лише один висновок, що меркантильності Починка Ігоря немає меж, і заради продажів своєї газети, останній готовий паплюжити чесне та світле ім’я будь-кого живого чи померлого», – вказано в позові.
Таким чином, родичі Лідії Гаранюк в судовому порядку вимагають визнати недостовірною, негативною інформацію про померлу, поширену Ігорем Починком в газеті «Експрес» а також зобов’язати автора спростувати поширену інформацію у спосіб, в який така була поширена. Позов зареєстрований в Галицькому районному суді м. Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *