ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрився Центр волонтерства приймаючого міста

|

До ЄВРО 2012 у Львові розпочав роботу Центр волонтерства приймаючого міста. Саме тут волонтери, які допомагають в організації футбольного чемпіонату ЄВРО 2012, можуть отримати  всю організаційну допомогу. Центр волонтерства діятиме у Львові до 3 липня за адресою: вул. В. Шухевича, 2 (СШ №35). Про це повідомили у медіа-центрі «Львів-2012».

«Центр волотерства приймаючого міста – це база, на якій дислокуються основні волонтерські сили, їхня матеріальна база, їхня координаційна та інформаційна база і харчова база. Сюди будуть привозити їжу, звідси буде їжа роз’їжджатися по точках або волонтери будуть приходити сюди. Тут можна скомунікуватися з будь-яким керівником групи волонтерської для того, щоб отримати від нього інформацію, і для того, щоб надати інформацію. Тут можна відпочити, почитати, є wi-fi зона тощо.

В дні матчів волонтери практично працюватимуть цілодобово по змінах. А в нематчеві дні Центр буде працювати з ранку до вечора», – повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

Центр волонтерства приймаючого міста складається з 5 секторів: рецепції, кімнати для нарад, їдальні, комп’ютерного кабінету та кімнати відпочинку. Всю інформаційну допомогу волонтерам надаватиме служба «Рецепція». Харчуватимуться всі волонтери, які задіяні у проведенні єврочемпіонату,  за погодженим графіком.

В кімнаті для нарад відбуватимуться координаційні зустрічі груп волонтерів з різних напрямків. У вільний від роботи час волонтери зможуть скористатися доступом до інтернету в комп’ютерному кабінеті.

У кімнаті відпочинку волонтери зможуть пограти в настільний футбол, настільний теніс, флорбол, твістер чи відпочити на зручних кріслах-м’ячах від компанії «Йо-ма-йо». Крім того, на внутрішньому подвір’ї є майданчик, на якому буде можливість зіграти у футбол, баскетбол та інші рухливі ігри.

Також для молоді підготовлено спеціальну програму дозвілля, зокрема, волонтери зможуть брати участь в міні-турнірах, майстер-класах, конкурсах, міжкомандних змаганнях, переглядати матчі на великому екрані. 

«Львів ― привітне місто не тільки для туристів, а й для мешканців. Кожен, хто приїде до Львова в червні, має відчути особливу атмосферу нашого міста: тепло,  взаємопідтримку та турботу. Тому, хто раптом розгубиться в місті, то йому допоможе зорієнтуватися волонтер.

А завдання Центру волонтерства – надати найповнішу організаційну допомогу волонтерам усіх напрямків. У Центрі волонтерства молодь також зможе весело проводити час після завершення роботи у своїх напрямках, проводити щоденні планувальні наради, отримувати оперативну інформацію про роботу різних служб, задіяних до проведення ЄВРО 2012», – каже координатор  Львівського центру волонтерства ЄВРО 2012 Петро Гошовський.

Пульс львівського волонтерського руху ЄВРО 2012 – Центр волонтерства розташований в історичній будівлі в центрі міста – у середній школі № 35 (вул. Р. Шухевича, 2).

Будівля, в якій діє школа, є пам’яткою архітектури XVII століття. У 1614 р. в цьому будинку був заснований монастир кармелітів черевичкових. У 1648 р. під час облоги монастиря військо Богдана Хмельницького одержало перемогу, хоча полягло близько 400 козаків.

У 18 столітті в будівлі була організована Друга реальна гімназія ім. Франца Йосифа. Тут навчався відомий архітектор – Іван Левинський. В 1944-45 навчальному році  заклад реорганізовано в школу. Від 1921 р. навчальний заклад називався ім. Кубалі, від 1941 р. – ім. Енштрассе ХІ, в 1944 – ім. Кубалі VII, від 1950 р. – ім. Бехтерева.

Зараз в школі навчається 307 учнів, тут працює більше 30 досвічених педагогів. Учні школи є неодноразовими переможцями районних олімпіад з української та англійської мов, географії, хімії. Вже понад 20 років у школі діє драматичний гурток «Смолоскип». 

Оперативну інформацію про діяльність Львівського центру волонтерства можна також дізнатися на сторінці у «Facebook» (http://www.facebook.com/centervolonterstva).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *