На збірні Німеччини та Португалії чекає сюрприз від львів’ян – для них готують традиційний український коровай. Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».
За їхньою інформацією, цієї ночі майстри вже зробили заготовки короваю, а після обіду – почнуть прикрашати його. Він буде прикрашений малюнком виноградної лози – що символізує достаток.
«Сьогодні вночі вже зробили заготовки короваю. Ми його печемо за українською технологією та традицією. Опара замішується, тісто бродить 3 години. Потім на цій опарі замішують тісто. Далі, коли тісто відпочило від механічного замішування – йому дають відпочити. Потім тісто витягують з діжі і формують заготовку», – розповіла про процес заготовки Марія Платко, директор виробничого підрозділу «Самбірський хлібокомбінат».
Так, сьогодні до вечора вже будуть випечені та прикрашені три короваї по 2,5 кг.
«Українська традиція – зустрічати гостей хлібом. Я особисто дуже тішуся з того, що маю честь долучитися до історії. Я і мій чоловік дуже любимо футбол», – каже Марія Платко.
Нагадаємо, 8 червня відбудуться тренування збірних Німеччини та Португалії, а вже 9 червня відбудеться перший матч на «Арені Львів».