ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров знову спробує заборонити рекламу ліків

|

Кабінет Міністрів пропонує заборонити в Україні рекламу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації

Про це йдеться в законопроекті №10563 «Про внесення змін до деяких законів України про заборону реклами лікарських засобів», текст якого мають «Коментарі».

Згідно з документом, розміщення реклами лікарських засобів допускається лише у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів. Крім того, реклама може поширюватися на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики.

В інших випадках реклама ліків заборонена. Зокрема заборонена реклама проведення цілительства на масову аудиторію, зображення і згадування імен популярних людей, героїв кіно-, теле- та анімаційних фільмів, авторитетних організацій, допінгових речовин та/або методів їх використання у спорті, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації не може містити посилань на терапевтичні ефекти стосовно захворювань, які не піддаються або важко піддаються лікуванню. В рекламі медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації забороняється участь лікарів та інших професійних медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів.

Законопроектом передбачається, що контроль над дотриманням законодавства про рекламу ліків покладається на Державну службу України з лікарських засобів.

Як повідомляли «Коментарі», в грудні 2011 року Верховна Рада заборонила рекламу лікарських засобів, застосування і відпуск яких дозволяється тільки за рецептом лікаря, а також тих, які внесені до переліку заборонених до рекламування лікарських засобів.

Раніше Верховна Рада відмовилася прийняти законопроект №8065, який передбачав обмеження реклами ліків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *