ОСТАННІ НОВИНИ

Співробітники СБУ викрили аферистів із «Львіввугілля»

|

Співробітники Служби безпеки України викрили факт розтрати державних коштів службовими особами державного підприємства «Львіввугілля», а також викрили протиправний механізм незаконного отримання і використання бюджетних коштів державної підтримки. Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.

Встановлено, що посадовцями ДП «Львіввугілля» з метою незаконного отримання субвенцій із державного бюджету до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України подано завідомо неправдиві дані щодо потреб підприємства у бюджетних коштах (на часткове покриття витрат із собівартості вугільної продукції). Отримавши  з бюджету кошти в сумі 33,8 млн. грн. посадовці державного підприємства, всупереч вимог законодавства використали їх не за призначенням.

Поряд з цим, службові особи вказаного державного підприємства, впродовж серпня-жовтня 2009 року, зловживаючи своїм службовим становищем, вносили неправдиві дані в облікові документи щодо обсягу видобутку твердого палива, таким чином  умисно занизили обсяг видобутого кам’яного вугілля на загальну суму 627,9 тис.грн., що призвело до розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

За фактами правопорушень, виявлених СБУ, органами міліції та прокуратури  порушено дві кримінальні справи. Зокрема, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України, а також ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Слідство у справах триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *