ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде страйк на захист української мови

|

У вівторок, 5 червня, о 10.00 год. у центральній частині Львова пройде 5-хвилинний автомобільний страйк на знак протесту щодо прийняття скандального мовного законопроекту. Організатор стайку – Об’єднана опозиція «Батьківщина» – закликає львів’ян максимально долучитись до протестної акції. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО “Батьківщина”.

«Ми закликаємо усіх львівських водіїв долучитись до 5–хвилинного автомобільного страйку. О 10.00 годині 5 червня, коли парламент розпочне свою роботу, зупиніть автомобіль та подайте сигнал на всю Україну, що ми не згідні із намірами банди, яка править в країні, нищити нашу мову. Для кожного з нас це має бути справою честі.

Мовне питання – це чергова передвиборча спекуляція влади, спрямована на те, аби відвернути увагу громадськості від реально небезпечних економічних та соціальних процесів, що відбуваються в державі. Але спекуляції ці ведуть до розколу суспільства, до нищення конституційних прав українців.

Нинішня банда, яка править в країні, повинна розробляти хіба що закон про легалізацію «єнакіївського суржика», бо насправді не володіє ні державною, ні жодною іншою мовою», – йдеться у заяві Об’єднаної опозиції Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *