ОСТАННІ НОВИНИ

Картини Альтомонте мають експонуватися там, де вони зберігаються – Панькевич

|

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич вважає, що картини Альтомонте мають виставляти там, де вони зберігаються зараз. Про це він сказав журналістам сьогодні після засідання президії обласної ради.

«Ці пам’ятки мають зберігатися там і експонуватися там, де є їхнє сьогоднішнє місце. Найбільшим авторитетом у цьому питанні, звичайно, що був Борис Возницький і він чітко це завдання виконував, готував місце для експозиції і таке інше» – сказав голова облради.

За його словами, є певні кола у польському суспільстві, які хотіли б демонстрації на цьому історичному періоді своєї польської могутності. «І, очевидно, що на догоду таким інтересам цієї частини польського суспільства  бажають, власне, виконувати от таку волю», – підкреслив О.Панькевич.

На його думку, аргумент про те, що колись ці картини перебували у храмах, зараз не повинен бути ключовим, передовсім тому, що в храмах, де люди моляться, не місце батальним полотнам.

«Те, що так було у 17 столітті чи у 18 столітті не має бути для нас сьогоднішніх аргументом. Бо в 17 столітті і пізніше і раніше відповідно тут на наших землях була окупація польська і ми маємо це так сприймати. Те що зараз не відбулися кроки до передачі, то треба завдячувати громадськості, але спроби подальші, очевидно що будуть і тому мусимо всі бути в цьому питанні одностайними» – наголосив голова Львівської облради .

Під час наради представники музейної справи висловили, за словами О.Панькевича, одноголосну позицію – пам’ятки мають бути в Олеському та Золочівському замках. Передовсім тому, що такої думки притримувався покійний Возницький.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *