ОСТАННІ НОВИНИ

ЗНО-2012: рукописні шпаргалки замінив мобільний телефон

|

Основною проблемою цьогорічного ЗНО є користування мобільними телефонами. У цьому переконані  представники громадського спостереження від Громадянської мережі «ОПОРА».

Відтак, за два дні тестувань через наявність мобільних телефонів понад 100 абітурієнтів були позбавлені права далі складати ЗНО. Зокрема, серед найрезонансніших порушень було спілкування абітурієнта з іншими учасниками  групи однієї з соцмереж. Під час тестування вони в он-лайн режимі обмінюються завданнями та відповідями. Після зафіксованого порушення учасник ЗНО покинув пункт тестування.

Одним з механізмів для обмеження впливу технічних засобів зв’язку на результати ЗНО мало стати застосування металошукачів.  Однак, на жодному з пунктів тестування у Луганській, Херсонській, Миколаївській та Чернівецькій областях, де вели спостереження представники ГМ «ОПОРА», взагалі не зафіксовано використання металошукачів.

Крім того, немає єдиної процедури застосування цих пристроїв. Зокрема, відсутній порядок перевірки абітурієнтів та спосіб реагування у випадку виявлення заборонених технічних пристроїв.

Також, активісти фіксували випадки, коли до абітурієнтів-порушників не застосовували відповідних санкцій. Так у Рівненській ЗОШ №23, ЗОШ №10 м. Вінниці, ЗОШ №9 м. Львова не виганяли абітурієнта, якщо той мав при собі телефон, але ним не користувався.

Хоча на більшості пунктів тестування виявлених порушників таки позбавляли права продовжувати роботу.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році, учасники тестувань не можуть мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *