ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав розпорядження про підтримку Бойківських фестин

|

Президент України Віктор Янукович «з метою збереження та відродження неповторної культурної спадщини бойківської спільноти» розпорядився надати підтримку міжнародному культурно-мистецькому заходу «П`яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини», що проходитиме в серпні 2012 року на Львівщині.

Відповідний документ розміщено на офіційному сайті Президента.

У чому саме полягатиме президентська підтримка, в розпорядженні не вказується.

Всесвітні Бойківські фестини — грандіозний за розмахом бойківський форум, на котрий з’їжджаються представники цієї народності з усього світу. Це найбільший фестиваль України, який заполонило народне мистецтво та унікальна бойківська культура. Проводиться раз на п’ять рокыв. Попередні фестони проводилися у 1992, 1997, 2002 та 2007 роках. Цього року проходитимуть 1-5 серпня у Турківському районі Львівщини. У квітні під час візиту до Львова Президент України Віктор Янукович пообіцяв, що п`яті ювілейні Бойківські фестини отримають державну фінансову підтримку. 

Загальний бюджет проведення фестивалю становить понад 52 млн грн. У цю суму входить також ремонт доріг Турківського та Старосамбірського районів, облаштування тротуарів у м. Турка, а також ремонт водопроводу та фасадів будинків у районному центрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *