ОСТАННІ НОВИНИ

Орендарі озер не хочуть нести відповідальність за безпеку життя людей

|

Власники чи орендарі водних об’єктів усіляко намагаються уникати відповідальності за безпеку людей на воді. Яскравим прикладом такого недбалого ставлення до безпеки людського життя є відпочинковий комплекс «Залісся», що у Дрогобичі, вважають представники контролюючих структур.

За їх даними, оприлюдненими сьогодні на прес-конференції, на території цього комплексу є озеро, придатне для купання, однак орендарі начебто відмовляються використовувати його для відпочинку людей і використовують нібито для технічних цілей. Але чи справді вони його використовують для таких цілей під питанням, адже нещодавно, 26 травня, там втопився підліток, розповів журналістам начальник управління державного нагляду з питань техногенної безпеки головного управління Держтехногенбезпеки у Львівській області, підполковник цивільного захисту Олег Горохівський.

За його словами, у Дрогобичі немає жодного водного об’єкта, де змогли б відпочивати мешканці міста. Єдине місце, де дрогобиччани можуть проводити на воді – це озеро у відпочинковому комплексі «Залісся», яке орендували у міської ради. За словами Олега Горохівського, керівництво об’єкту вирішило, що озеро для відпочинку вони використовувати не будуть.

«Очевидно, що таке рішення було прийняте з метою економії коштів та невиконання тих заходів, які пропонуються за умовами угоди про оренду. Тобто озеро використовують лише як ландшафтний парк і відпочивають лише на березі озера, а саме плесо озера, тобто пляж для відпочинку орендарі не пропонують. На озері, відповідно, відсутні рятувальні засоби. Окрім того, ми виявили там плавзасоби. Відповідно, під час перевірки керівництву відпочинкового комплексу було вручено акти і приписи, а також було попереджено, що буде проводитись контрольна перевірка. Керівництво наші приписи проігнорувало і ми отримали негативні наслідки – 29 травня під час купання там втопився хлопчина», – зазначив він.

За словами О.Горохівського, на озері буде здійснена контрольна перевірка, відповідно до якої буде складено адмінпротокол. Матеріали про порушення умов оренди будуть скеровані до прокуратури та у Дрогобицьку міську раду для прийняття відповідного рішення.

Оскільки такі випадки непоодинокі і під час літнього сезону, як прогнозує Олег Горохівський, вони неодноразово виникатимуть, планується протягом літа проводити рейди на водоймах області, які не призначенні для купання. «Сподіваються, що цього літа спільно з головним управління з питань НС ЛОДА ми проведемо рейди по водних об’єктах, щоб побачити реальний стан речей. Особливо тих озер, які керівники нібито використовують для технічних цілей. Адже, коли на таких озерах трапляється нещасний випадок, то орендар відповідальності за не несе», – сказав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *