ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські турфірми потрапили під роздачу чеського посольства

|

Міністерство закордонних справ Чехії позбавило акредитації 9 великих туристичних операторів України. Про це стало відомо «Коментарям» від одного з операторів, який отримав відповідний лист від посольства Чеської республіки в Україні.

За словами співробітника туроператора, 23 і 24 травня в консульські відділи Чехії в Києві, Донецьку та Львові були викликані директори великих туристичних операторів, що працюють в чеському напрямку. У туроператора розповіли, що їм вручили листи, в яких йшлося про наступне: «Міністерство закордонних справ Чехії прийняло рішення про скасування акредитації з 01.06.2012 р. Туристична фірма може подати заяву на отримання акредитації через два роки».

Такі листи, копію яких має редакція, отримали компанії з Києва, Донецька та Львова.

«При цьому жоден з даних туроператорів не порушив жодної з вимог у роботі з консульством Чехії, а виконував всі, і без того складні, вимоги консульського відділу», – розповів у розмові з кореспондентом «Коментарів» представник одного з операторів.

За його словами, на запит з проханням пояснити причини анулювання акредитації ні консул, ні віце-консул не надали відповіді, посилаючись на те, що директива прийшла з МЗС Чехії.
На письмовий запит до посла Чеської республіки відповіді також поки не надходило.

Оператори стурбовані тим, що позбавлення акредитації сталося на початку туристичного сезону, коли перед компаніями стоять завдання щодо виконання фінансових зобов´язань перед своїми чеськими партнерами, готелями та авіакомпаніями.

Як повідомляли «Коментарі», Міністерство закордонних справ Чехії в травні позбавило акредитації сім російських туристичних фірм. Компанії отримали листа з консульства Чехії в Росії, в яких зазначено, що вони позбавлені акредитації, як і їхні українські колеги, на два роки з 1 червня 2012 року. Про причини такого рішення не повідомлялось.

За даними Асоціації туроператорів Росії чеський МЗС почав «відсіювати» фірми в березні 2012 року. Першими повідомлення про позбавлення акредитацій отримали туроператори в Казахстані, потім почалися відкликання в Білорусі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *