ОСТАННІ НОВИНИ

Задля фанів від українців «зачищають» київську лікарню

|

Заради вболівальників, які приїдуть на матчі Євро-2012, Олександрівська лікарня в центрі Києва припинить прийом термінових хворих, а 7 червня, за день до старту чемпіонату, випише пацієнтів зі стаціонару

«31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію всіх ургентних та планових хворих. А до 7 червня мають одужати всі, хто зараз хворий», – повідомив головний лікар Роман Василишин, передає «ТСН».

Олександрівську лікарню вибрали базовою для іноземців, оскільки вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти. «Це всього один місяць, це честь нашої держави», – переконує медик.

До 8 червня лікарню повинні підфарбувати, відмити, замінити всі незрозумілі написи. На 100% готовий тільки інфекційний корпус – він 6 років стояв довгобудом, а зараз ударними темпами його закінчили.

Європейці не побачать ні ліжок з сітками, ні старої білизни, ні списків з ліками, за якими потрібно збігати в сусідню аптеку. Для позитивних вражень гостей персонал клініки півроку вивчав англійську.

При цьому фанатів чекають з медичними страховками, але якщо у вболівальника напідпитку не витримає серце, страхова компанія не відшкодує вартість медичних послуг. В такому випадку ситуацію врятує готівка, кажуть лікарі.

Разом із тим пацієнти, яких не попередили про «виселення» найближчим часом, не вірять, а ті, хто знає – обурюються.

Як повідомляли «Коментарі», в березні МОЗ визначило медустанови, які будуть задіяні під час Євро-2012 – в кожному місті діятиме не менше 3 лікарень, в яких будуть обслуговуватися цільові групи УЄФА. Причому в Києві та у Донецьку до загального списку експерти порекомендували додати по 2 медустанови. У столиці це буде клінічна лікарня «Феофанія» і Центральний військовий госпіталь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *