ОСТАННІ НОВИНИ

ВВС лякає англійських уболівальників «Стадіонами смерті» в Україні та Польщі

|

Перший телеканал британського громадського телебачення BBC ONE показав співорганізаторів цьогорічного чемпіонату Європи з футболу – українців та поляків – расистами та антисемітами. Цю інформацію передає кореспондент УНІАН.

Випущений в ефір у понеділок репортаж програми «Панорама», котрий доступний через інтернет лише для мешканців Великобританії, описує польська Gazeta Wyborcza.

Зокрема, видання зауважує, що у репортажі, названому «Стадіони ненависті», цитують слова колишнього футболіста збірної Англії Сола Кемпбела, котрий рекомендує британцям не їхати на футбольний турнір у Польщу та Україну.

«Залишіться вдома. Подивіться Євро-2012 по телебаченню. Не ризикуйте. Можете повернутися у труні», – сказав футболіст.

Gazeta Wyborcza звертає увагу, що у репортажі наводяться кадри із польських стадіонів, де уболівальники вигукують антисемітські заклики та демонструють антисемітські графіті.

Українських уболівальників показують з використанням нацистської символіки. Програма містить також кадри бійок та інші приклади, котрі свідчать про розвинений в Україні расизм, який нібито не помічає українська влада.

«Ці слова (про “можливе повернення у труні” на Євро-2012) звучать після того, як Кемпбел дивиться фрагмент матчу, де українські уболівальники б’ють інших лише через їхній колір шкіри. Уболівальники-азіати підтримували ту саму команду, що і ті, хто їх бив. Ніхто з правоохоронців їм не допоміг», – повідомляє польська газета.

Як повідомляв УНІАН, МЗС України назвав матеріали, які сьогодні оприлюднили деякі британські ЗМІ, «дискредитацією» українців напередодні Євро-2012. Хоча цей чемпіонат українська влада планувала використати для популяризації держави у світі.

Довідка. Україна та Польща очікують приїзду на Євро-2012 у кожну з країн по 1 мільйону уболівальників, сподіваючись, що футбольний чемпіонат стане імпульсом для активнішого розвитку туризму у країнах.

УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *