ОСТАННІ НОВИНИ

80% українців не планують найближчим часом народжувати дітей

|

Більшість українців не планують найближчим часом народжувати дітей. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене з 22 березня по 1 квітня 2012 року компанією Research & Branding Group.

Як повідомляється, 81% не планують найближчим часом народження дитини. Ще 6% ще не визначилися. Кожен десятий респондент (10%) заявив про плани народження дитини найближчим часом.

Серед причин, з яких респонденти не погоджуються на народження дитини, більше половини вважають, що їм вже пізно (54%), кожен п`ятий респондент (22%) заявляє, що у нього вже є діти і їх достатньо . Ще 14% вважають, що зараз не дуже гарні соціальні умови для народження дитини, а 7% респондентів відзначили, що їм ще зарано заводити дітей.

Серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) назвали низький рівень життя більшості населення. Кожен четвертий респондент (24%) в числі таких називає збільшення рівня смертності і наслідок державної соціальної політики (24%), а кожен п`ятий (20%) – зниження значимості цінностей сім`ї серед молоді.

Найбільш поширеними в Україні є родини, в яких є або дві дитини (43%), або одна дитина (30%), лише 6% опитаних стверджують, що в їх сім`ях троє дітей і тільки 2% респондентів мають більше трьох дітей. Взагалі не мають дітей 19% українців.

У регіональному розрізі сім`ї з двома дітьми більш поширені на Заході України (50%), тоді як в Центрі і на Південному Сході таких сімей відповідно 40% і 41%. А сім`ї з однією дитиною більш характерні для Південного Сходу (34%) і Центру (32%) України, ніж для Західної України (20%).

Збір інформації проводився методом особистого інтерв`ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *