ОСТАННІ НОВИНИ

Українські міністри «переплюнули» британських за рівнем статків

|

Сумарні статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів (788 млн гривень), тоді як українських найвищих чиновників – давно перевалили за 2 мільярди гривень. Наразі серед британських міністрів 18 чоловік є фунтовими мільйонерами, пише британське видання Daily Telegraph.

 У розпорядженні прем`єр-міністра країни Девіда Кемерона є 3,8 млн фунтів стерлінгів, причому 190 тис. з них – ліквідні кошти. Найбагатшим членом британського керівництва виявився голова верхньої палати парламенту лорд Стратклайд: його багатство оцінюється в 9,5 млн фунтів. На другому місці – міністр оборони Філіп Хаммонд з 8,2 млн фунтів, а на третьому – глава британського МЗС Вільям Хейг з 4,8 млн фунтів.

У той же час, сумарно особистий статок членів українського Кабміну в 2011 році перевищив 2 млрд грн. Нині всі члени уряду і топ-менеджменту Банкової – мільйонери. Двоє з них – міністр культури Михайло Кулиняк та міністр оборони Дмитро Саламатін – поки є лише гривневими мільйонерами. Як відомо, у 2011 році віце-прем`єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков зізнався, що його багатство оцінюється в 900 млн доларів.

Він також зазначив, що якби йому запропонували за його активи 1,5 млрд доларів, він би їх не продав. Віце-прем`єр Борис Колесніков має власність вартістю 489,6 млн грн, а віце-прем`єр Сергій Тігіпко – 72,6 млн грн.

Колесніков також став лідером по “нарощування” статків. Два успішних роки збільшили його багатство на 242%. Друге місце за темпами зростання зайняв прем`єр Микола Азаров, який за два роки розбагатів до 14,3 млн грн, тобто наростив 116%.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *