ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк ініціює комплекс заходів з ремонту доріг області

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк доручив облавтодору спільно із службою автомобільних доріг та управлінням розвитку інфраструктури Львівської ОДА розробити карту місць потенційного ямкоутворення на дорогах Львівської області. Таке доручення голова облдержадміністрації озвучив під час проведення апаратної наради, розглядаючи питання стану проведення ремонтних робіт на дорогах Львівщини, інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Ми мусимо мати облік таких потенційно «хворих» місць, де через кожні рік-два утворюються ями, визначити причину їх утворення, взяти на особливий облік та якнайшвидше розробити комплекс заходів з ліквідації ям», – зазначив керівник області.

За словами Михайла Костюка, під час ремонту доріг в області слід насамперед спланувати об`єкти і об`єми робіт в режимі технічного нагляду – витворити систему визначення об`єктів та розподілення коштів.
«Кожне село має отримати відремонтовану дорогу. Для цього слід спочатку провести серйозну роз`яснювальну роботу з органами місцевої влади і звернути увагу на здорову фінансову концентрацію коштів – щоб не відбулося так званого «освоєння» грошей і територіальна самоуправність не перетворилася на безвідповідальність», – наголосив голова облдержадміністрації.

Під час наради Михайло Костюк також акцентував увагу на необхідності облаштування водовідводів вздовж доріг і на потребі доведення до належного стану узбіч. «Вже в четвер, 31 травня, ми проведемо загальну нараду з усіма причетними службами – аби чітко і кардинально визначити ситуацію з проведенням ремонтних робіт на дорогах області», – резюмував голова ЛОДА.

Довідка:

Цього року на ремонт та експлуатацію усієї мережі Львівщини з державного бюджету виділено 98,9 млн грн. З а словами «дорожників», дана сума становить лише 33% від реальної потреби (на ремонт доріг державної власності). Наразі на ремонт доріг освоєно близько 92 млн грн.

Окрім цього, ще по 7,5 млн грн додатково розподілено на ремонт доріг загального користування (по 262 тис. грн розподілено порівно між районами області), а також доріг комунального користування.

Як стверджують «дорожники», для ремонту доріг комунального користування Львівщині потрібно 290 млн грн. Цьогоріч на ці потреби виділено лише 170 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *