ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку екофани висадили квіткову клумбу

|

24 травня у Львові в Стрийському парку відбулась одна з найяскравіших акцій проекту «Coca-Cola Екофан – Зміни своє місто до УЄФА Євро 2012™». Екофани облаштували квіткову клумбу у вигляді символу проекту та висадили майже 150 кущів. Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».

«Надзвичайно приємно, що львів’яни зайняли активну позицію в підготовці міста до зустрічі футбольної першості. Адже гостинним можна вважати те місто, в якому, перш за все, мешканці піклуються про його затишок, красу та привітність», – вважає Олег Засадний, директор департаменту «Євро-2012».

Наразі екофани задоволені своєю роботою і щиро сподіваються, що результат сподобається львів’янам: «Проект «Coca-Cola Екофан», присвячений УЄФА Євро-2012, сьогодні практично виходить на фінішну пряму. Клумба, яку ми створили сьогодні, стала нашим подарунком рідному місту» – розповідає капітан команди екофанів міста Лева Оксана Микитка.

Нагадуємо, що проект «Coca-Cola Екофан – Зміни своє місто до УЄФА Євро 2012™» стартував у грудні 2011 року з метою допомогти українським містам стати ще кращими господарями Чемпіонату, об’єднати молодь навколо ідей еко-світогляду і довести, що зміни на краще можуть робити жителі міста власноруч – потрібне тільки бажання, особиста ініціатива та творчий підхід. В арсеналі добрих справ «екофану» акція зі створення альтернативних ялинок із вторинної сировини, спрямована на формування бережливого ставлення до лісових красунь напередодні новорічних свят.

На початку 2012 року екофани ініціювали збір та утилізацію елементів живлення, зібравши більше 9 тисяч батарейок, що врятувало від забруднення18 гаґрунту. На сьогодні Екофан є динамічною та однією з найчисельніших онлайн-спільнот екологічних активістів в Україні, що об’єднує понад 10,5 тисяч однодумців в мережі Вконтакте та більше 5 тисяч в Facebook. До офлайнових акцій щоразу приєднується все більше активістів. Зокрема, 24-25 березня для прибирання міських водойм з нагоди Всесвітнього Дня води приєдналося більше 125 екофанів чотирьох міст, зібравши понад 4 тонни сміття. Акція з прибирання, а також встановлення та розмальовування нових паркових смітників, що відбулась 28 квітня, об’єднала майже 500 екофанів у Києві, Харкові, Львові та Донецьку.

Команди екофанів кожного міста змагаються за право отримати грант на реалізацію еко-проекту для свого міста. В рамках змагання вони виконують творчі еко-завдання, покликані звернути увагу жителів міста на його гостинність і чистоту.

Фото: Медіа-центр “Львів-2012”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *