ОСТАННІ НОВИНИ

75 підприємств області ліквідували зарплатні борги

|

Упродовж 4-ьох місяців 2012 року на 75-ти підприємствах Львівської області повністю ліквідована заборгованість із виплати заробітної плати – на суму понад 12 млн. грн. Ще 50 підприємств Львівщини зменшили заборгованість на 6 млн грн. Про це 24 травня, під час засідання Ради регіонів повідомив голова Льввської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, інформує прес-служба Львівської ОДА.

За словами голови ОДА, зменшилась також заборгованість на комунальних підприємствах області – на 600 тис. грн – і наразі є перспектива щодо її повної ліквідації. Водночас у 7-ми районах області повністю відсутня заборгованість із заробітної плати, а у 3-х – відсутня на економічно-активних підприємствах.
“Ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати є одним із найважливіших завдань органів влади. Обласною державною адміністрацією вживаються усі можливі заходи щодо погашення заборгованості на державних підприємствах, проте, без конкретної допомоги центральних органів виконавчої влади це питання не вирішиться”, – наголосив Михайло Костюк.
Михайло Костюк також звернувся до Міністерства оборони України стосовно ДП “Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут” (підприємство перебуває у підпорядкуванні ДК “Укроборонпром”), де заборгованість із виплати заробітної плати становить 15,5 млн грн. Попри те, що це підприємство виконує державне оборонне замовлення і витрачає власні обігові кошти, Міноборони України не перераховує  йому майже 17 млн грн.
Загалом, заборгованість з виплати зарплати на сьогодні у Львівській області становить 61,6 млн грн. З цієї суми 19,4 млн грн – це заборгованість підприємств-банкрутів, 6,2 млн грн – заборгованість економічно-неактивних підприємств. Понад 37% загальної заборгованості (або 23 млн грн) має місце на підприємствах державної форми власності.
Значну суму боргу із виплати заробітної плати має державне підприємство „Львівські авіалінії” – 2,8 млн. грн., яке наказом Міністерства інфраструктури України ліквідовується. З початку поточного року на цьому підприємстві борги зросли на 1,2 млн. грн. у зв’язку з нарахуванням розрахункових коштів звільненим працівникам.
4,4 млн. грн. складає заборгованість на 2-х підприємствах: ВАТ „Львівська вугільна компанія” та ВАТ „Червоноградська автобаза”, які надають послуги державним підприємствам вугільної промисловості, які, в свою чергу, заборгували їм відповідно – 30 млн. грн. та 5 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *