ОСТАННІ НОВИНИ

В області понад тисячу пожежних гідрантів не готові до роботи

|

На вчорашньому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто стан протипожежного водопостачання у містах і районах області, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

 За інформацією начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Олексія Титаренка, ситуація з протипожежним водопостачанням у більшості районів та міст обласного значення упродовж останнього року не покращилась. З облікованих в області 4755 пожежних гідрантів не готові до використання за призначенням 747, що становить близько 16% від загальної кількості. Погіршився стан протипожежного водопостачання у містах Турка, Судова Вишня Мостиського району, Самборі, Пустомитах, Жидачеві, Радехові, Рудках Самбірського району, Белзі Сокальського району та у смт. Східниця Бориславської міської ради та смт.Славсько Сколівського району.
Незважаючи на заходи, які вживаються у Львові стосовно відновлення джерел протипожежного водопостачання, встановлених на комунальних водомережах міста, стан протипожежного водопостачання у місті залишається незадовільним. Так, у Львові 591 (21,6%) пожежний гідрант непридатний до використання за призначенням, в тому числі в Личаківському – 179 (36,5%), Шевченківському – 145 (32,4%), Франківському – 123 (28,4%), Галицькому – 48 (13,6%), Сихівському – 47 (16,5%), Залізничному – 35 (12,3%) районах міста.
Рішенням обласної комісії причетним обласним та місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування визначені завдання щодо покращання стану справ з протипожежним водопостачанням у населених пунктах області.
Як повідомив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Олексій Титаренко, комісія розглянула стан готовності місцевих пожежних команд до реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та інші надзвичайні події.
На цей час в області функціонує 26 команд місцевої пожежної охорони, але затверджена програма створення та утримання підрозділів місцевої пожежної охорони місцевими органами виконавчої влади у повному обсязі не виконується. Так, через обмежені фінансові можливості місцевих бюджетів протягом 2011-2012 років із запланованих до створення 23 команд місцевої пожежної охорони створено лише 5.
Рішенням комісії місцевим органам виконавчої влади уточнені завдання щодо виконання у 2012 році програми по створенню та утриманню підрозділів місцевої пожежної охорони. Виконання рішень обласної комісії з цього питання буде додатково розглянуто на позачерговому засіданні у жовтні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *