ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр обслуговування платників податків

|

 У Головному управлінні ДПА Львівщини відкрили Центр обслуговування платників податків. В такому центрі обслуговуватимуть до 80 тисяч суб’єктів господарювання за рік. Про це сьогодні під час відкриття центру повідомив голова ДПС у області Віталій Пекарчук.

Головне завдання, яке буде виконувати центр – це створення комфортних умов для платників податків з метою забезпечення ними повноти і своєчасності сплати до бюджету податків і зборів.

«Цей центр в тестовому режимі працює вже більше місяця. Ми обмежуємо наші фіскальні функції, а розширюємо надання сервісних послуг. Цей центр складатиметься з трьох зон: зал видачі довідок та дозвільних документів; зал з приймання податкової звітності та зал обслуговування платників податків. В центрі обслуговуватимуть платників податків з усіх районів Львова», – розповів В. Пекарчук.

Три зали ЦОПП знаходяться на першому поверсі адмінбудинку та у його цокольному приміщенні. Обслуговують платників податків працівники згаданих інспекцій на постійних та тимчасових робочих місцях – від 50 до 80 осіб залежно від необхідності. Усі працівники центру забезпечені комп’ютерами та Інтернетом і під’єднані до корпоративної мережі ДПС України та Єдиної бази податкових знань.

Це дозволить якісно та оперативно надати будь-яку інформацію платникам податків.

Для зручності відвідувачів у залах Центру розташовані платіжні термінали, діє зона Wi-Fi, на телевізійних моніторах транслюється важлива та корисна інформація для платників податків.

Подібні центри відкриті у всіх державних податкових інспекціях Львівської області. Центри повинні виконувати три основні завдання: забезпечення комфортних умов, надання якісної правової та податкової допомоги, оперативне приймання звітності. Це дозволить уникнути зайвої тяганини для платників податків, спростити процеси адміністративних процедур, ліквідувати надокучливі черги, підняти фаховий рівень консультаційно-роз’яснювальної роботи та значною мірою мінімізувати корупційні ризики.

 Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *