ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада вимагає від Януковича не спекулювати мовним питанням

|

22 травня 2012 року під час позачергового засідання сесії Львівської міської ради з ініціативи свободівця Богдана Галайка депутати одноголосно підтримали звернення до Президента України з вимогою припинити спекулювання мовним питанням. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

 «Верховна Рада розглядатиме законопроект про мови, авторами якого є відомий українофоб Колесніченко та не менш одіозний депутат Ківалов. Тому ми звертаємося до Президента як до гаранта Конституції з вимогою не спекулювати мовним питанням. Перед кожними виборами до парламенту Партія регіонів ініціює подібні законопроекти, чим намагається «задобрити» свій електорат та відвернути увагу від власних прорахунків. Вважаємо, що такі ініціативи потрібно припинити, бо державною мовою в Україні є українська, і це чітко прописано в Конституції», – зазначив Богдан Галайко.

Нагадаємо, 24 травня 2012 року Верховна Рада України розглядатиме законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики». Провідні українські експерти та міжнародні організації наголошують, що цей законопроект загрожує українській мові та штучно створює конфлікт у державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *