ОСТАННІ НОВИНИ

Київські путівники для єврофанів на порядок дорожчі за львівські

|

“Наші гроші” порівняли путівники для туристів, що приїдуть на Євро до Львова та Києва і виявили, що київські значно дорожчі.

Як пише видання, іноземцям в Києві не вистачить путівників через бардак у бюрократів і казнокрадів Олександра Попова. Головне управління комунального господарства Київської міськдержадміністрації 4 травня уклало угоду з ТОВ «Балтія-друк» на виготовлення різних карт і путівників загальним накладом 56 тис екземплярів на суму 1,60 млн грн. Варто звернути увагу на наклади путівників для іноземців – від 500 до 2000 штук. І це в той час, як влада розраховує на прибуття до України взагалі і Києва зокрема сотень тисяч туристів.

Натомість львівське комунальне підприємство «Агенція з підготовки м.Львова до Чемпіонату Європи з футболу 2012» 11 травня за результатами відкритих торгів уклало низку угод на друк путівників, карт та іншої поліграфічної продукції загальним накладом 224 тис екземплярів на загальну суму 229 тис грн.

Тобто львів’яни, які в 2008 році одночасно з киянами дізнались, що в Україні буде Євро-2012, змогли провести відкриті торги, та ще й дозволили собі оприлюднити дані про вартість різних путівників – близько 1-3 гривень.

В київському ж випадку вартість окремих видань не оприлюднена. Тому орієнтуємось на загальну вартість закупівлі 1,6 млн грн., поділену на загальний тираж різних путівників 56 тис екз. І за результатами неконкурентної закупівлі отримуємо середню вартість одного примірника майже 29 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *