ОСТАННІ НОВИНИ

Улітку продукти мають бути чистими та свіжими – нагадують медики

|

Безпека харчування є одним із важливих чинників здоров`я людини, особливо з настанням тепла, коли на прилавках з`являються свіжі овочі та перші фрукти нового сезону. Як зазнаичв на прес-конференції у Львові президента Асоціації дієтологів України Олег Швець, є п`ять чітких правил, дотримання яких дозволить уникнути отруєнь  чи інших проблем з організмом.

Перше правило — слід дотримуватися чистоти. Ретельно мити куплену городину та фрукти, адже вміст нітратів у ранніх овочах дещо вищий від звичайного. Однак О.Швець переконаний, що городина, яку купують в крамницях, не має такого вмісту нітратів, який міг би завдати шкоди організму, інакше його б не допустили до продажу.

Також не менш ретельно слід мити руки перед їжею. Необхідно відділяти сире від готового та дотримуватися температурного режиму приготування їжі. Не можна забувати про те, що зберігати приготовлені харчі слід при відповідній температурі, а споживати слід лише свіжі, а не зіпсовані продукти.

Дієтолог настійливо радить споживати овочі та фрукти, бо саме вони є дуже корисними та потрібними для організму. Однак не радить забувати й про рідину, адже наприкінці весни та влітку людина витрачає значно більше рідини, аніж в інші пори року.

Доросла жінка має споживати до 2,5 літрів води на день, а чоловік — до трьох літрів. І більшість рідини має бути саме водою, бо соки, чаї та каву організм сприймає як їжу і відповідно на неї реагує. Одночасно дієтологи радять їсти рідкі страви. Особливо вони нахвалюють борщ, який містить багато корисних речовин.

Та при цьому медики наголошують, що більшість рідини варто пити у першій половині дня, а після сьомої вечора не варто випивати більше, аніж 250 мл води, щоби не було набряків.

Як зауважила дієтолог Ольга Муштрук, для збереження власного здоров`я слід пам`ятати, що сніданок є обов`язковим, адже найактивніший обмін речовин в організмі триває до 12 години дня. А після шостої вечора він фактично зупиняється. Том у лікарі й радять не наїдатися увечері, щоби травна система на ніч могла перепочити. Зрештою, таким чином люди не набирають і зайву вагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *