ОСТАННІ НОВИНИ

Українці не хочуть голосувати за Партію регіонів та «Свободу»

|

Партія регіонів має найбільший антирейтинг в Україні. Із показником 32,2% голосів вона лідирує серед тих, за кого громадяни у жодному разі не голосували б на виборах до Верховної Ради України. Такі дані соціологічного дослідження громадської думки оприлюднив на прес-конференції керівник соціологічних проектів Центру сприяння розвитку місцевого самоврядування та громадянських ініціатив “Третій Сектор”Сергій Дем`янов.

“Ми запитали, за кого люди в жодному разі не будуть голосувати, – говорить він. – На першому місці тут Партія регіонів на чолі з Миколою Азаровим – 32,2%. Наступною йде партія “Наша Україна” з Віктором Ющенком – 15,9%. Далі “Свобода” з Олегом Тягнибоком – 13,5%, КПУ з Петром Симоненком – 13%, “Батьківщина” з Арсенієм Яценюком – 11,1%, партія “Удар” Віталія Кличка – 4,4%, Народна партія Володимира Литвина – 4,1%, партія “Україна – Вперед!” Наталії Королевської – 4,1% і партія Анатолія Гриценка “Громадянська позиція” – 2,7%”.

За словами Дем`янова, головною метою цього опитування було виявити рейтинги політичних сил, а також ставлення громадян до об`єднуючих процесів.

“Під час дослідження громадської думки ми зафіксували досить високий ступінь політичної активності. Він виражається в тому, що взяти участь у голосуванні готові 81,5% респондентів і всього лише 18,5% не готові йти на парламентські вибори”, – зазначив соціолог.

Соцдослідження проведено протягом 27 квітня – 6 травня. Опитано 1600 респондентів віком від 18 років. Вибірка – трьохступенева. Гранична похибка вибірки становить 2,9%.
Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *