ОСТАННІ НОВИНИ

Машини, спиртне та цигарки знову можуть подорожчати

|

Акциз хочуть підвищити на 8% Кабмін знову хоче підвищити акциз на машини, алкогольні напої та цигарки. На цей раз їх хочуть підняти на 8%, що призведе до подорожчання даної групи товарів. Щорічна індексація акцизів передбачена Податковим кодексом.

 Фактично акцизи зростуть на 7,4-7,9%, тобто на рівень прогнозу інфляції на поточний рік. Якби уряд використовував для розрахунку акцизу фактичні дані інфляції, яка офіційно практично відсутня, то ціни залишились би незмінними, пише “Комерсант Україна”.

Найбільше – на 7,9% – ставка акцизу збільшиться для сигарет без фільтру – до 53,39 грн/1 тис. шт, з фільтром – до 119,38 грн, спирту – до 49,49 грн/1 л.

Гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає більш логічним враховувати реальний показник інфляції при індексації, а не прогноз. Для його галузі ставка акцизу при продажу автомобілів збільшується на 7,6%. При вартості автомобіля в 100 тис. грн приріст за рахунок акцизу становитиме 250-350 грн. Пан Назаренко з цим підвищенням не сперечається, але має намір відстоювати зниження ставок акцизу на б/у транспортні засоби, які в кілька разів вище, ніж ставки на нові.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *