ОСТАННІ НОВИНИ

МВС хоче «нашпигувати» всі громадські місця відеокамерами

|

За ініціативою Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка підготовлено пропозиції до  Ради національної безпеки і оборони України з приводу нагальної  необхідності розгляду питання  щодо встановлення в громадських місцях систем відеоспостереження. Про це йдеться в повідомленні відомства.

МВС України виступив з ініціативою облаштування громадських місць системами відеоспостереження. Ефективність їх застосування   підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності.  Зокрема, використання систем відеоспостереження в країнах Європейського Союзу та США значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх вчиняють. Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції. 

В МВС переконують, що облаштування громадських місць системами відеоспостереження дасть змогу  громадянам почуватися на вулицях міст більш безпечно. Використання таких систем дозволить зменшити кількість працівників міліції на вулицях міст,  разом з тим зробить їх роботу більш ефективною. А враховуючи  той факт, що наразі Міністерство фінансується на 42 відсотки від потреби,  це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості  працівників міліції, а на їх оснащення.

В своєму зверненні  до Секретаря РНБО Міністр внутрішніх справ ініціював розгляд на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання щодо сприяння  органів влади та місцевого самоврядування в обладнанні об’єктів інфраструктури населених пунктів системами відеоспостереження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *