ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк сподівається стабілізувати валюту за рахунок Євро-2012

|

Нацбанк очікує притоку іноземної валюти напередодні Євро-2012 і парламентських виборів. Про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова у своєму зверненні, розміщеному на сайті Нацбанку.

Говорячи про перспективи курсової політики, вона зазначила, що до кінця року домінувати кілька факторів, “які дозволять балансувати ситуацію на валютному ринку, і, відповідно, на грошовому, гривневому ринку, будуть проявлятися аналогічні тенденції”.

“Напередодні Євро-2012 буде певний приплив іноземної валюти. Щодо обсягів – у нас є свої оцінки, вони досить помірні, але дозволять утримати ситуацію, не допустивши різких коливань – як ревальвації, знецінення національної валюти, так і її здороження – і надалі утримувати баланс на валютному ринку”, – сказала Щербакова.

“Наступна ситуація – вибори. Зазвичай певний приток іноземної валюти йде напередодні певних політичних подій. Не виняток і цей рік, що теж вплине на збалансування ситуації в усіх грошових сегментах”, – додала вона.

Українська правда

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *